Update Server Very Slow

DaveOzric
780 Posts
DaveOzric posted this 4 weeks ago

As of late the update server is extremely slow. On all my site's across various hosting platforms or my desktop version the program locks up while waiting for some response from Themler's server.

I suppose this will be ignored but I had to ask.

As of late the update server is extremely slow. On all my site's across various hosting platforms or my desktop version the program locks up while waiting for some response from Themler's server. I suppose this will be ignored but I had to ask.
Vote to pay developers attention to this features or issue.
15 Comments
Order By: Standard | Newest
Support Team
Support Team posted this 4 weeks ago

Hello,

Could you please specify what exactly operations are the slowest? Is it slow with the hosted website or also in Themler desktop? You use Joomla, right?

Sincerely,
Nettie

Hello, Could you please specify what exactly operations are the slowest? Is it slow with the hosted website or also in Themler desktop? You use Joomla, right? Sincerely, Nettie
DaveOzric
780 Posts
DaveOzric posted this 4 weeks ago

Hello, could of been network related. I never had this issue before. I would make a change and it would just freeze and I could not make any other changes or save, etc. Then after some time, 10,15, 25 seconds it would allow me to do things again.

Both desktop, online server using Joomla. Not just one server either. Server in Chicago and East Coast USA.

Since the program relies on communication with your server I assume it's a issue on your update server. Perhaps it's better now.

Hello, could of been network related. I never had this issue before. I would make a change and it would just freeze and I could not make any other changes or save, etc. Then after some time, 10,15, 25 seconds it would allow me to do things again. Both desktop, online server using Joomla. Not just one server either. Server in Chicago and East Coast USA. Since the program relies on communication with your server I assume it's a issue on your update server. Perhaps it's better now.
Support Team
Support Team posted this 4 weeks ago

Hello,

We will specially test the new version in this respect, however just theoretically - can it be the same theme that grew large and is used both in desktop and on server or the work became slower with some other themes as well?

Sincerely,
Nettie

Hello, We will specially test the new version in this respect, however just theoretically - can it be the same theme that grew large and is used both in desktop and on server or the work became slower with some other themes as well? Sincerely, Nettie
DaveOzric
780 Posts
DaveOzric posted this 4 weeks ago

That's not the scenario here. It was across a few sites that were unrelated and none were very large.

Let me see if it happens again on a future date and report back. Theoretically it is probably a server load issue.

That's not the scenario here. It was across a few sites that were unrelated and none were very large. Let me see if it happens again on a future date and report back. Theoretically it is probably a server load issue.
Support Team
Support Team posted this 4 weeks ago

Hello,

Ok, I see. Let us know if the issue happens once more.

Sincerely,
Nettie

Hello, Ok, I see. Let us know if the issue happens once more. Sincerely, Nettie
DaveOzric
780 Posts
DaveOzric posted this 4 weeks ago

It was happening yesterday again. I added a Joomla module to the footer and it took 30 seconds or more to add it while everything was frozen. I also did an update which took 3-5 minutes instead of 1 minute.

Something is awry.

It was happening yesterday again. I added a Joomla module to the footer and it took 30 seconds or more to add it while everything was frozen. I also did an update which took 3-5 minutes instead of 1 minute. Something is awry.
Support Team
Support Team posted this 4 weeks ago

Hello Dave,

Thanks for letting us know. I couldn't reproduce the issue on my end, however our developers will look into your logs on Monday to investigate the issue.

Sincerely,
Nettie

Hello Dave, Thanks for letting us know. I couldn't reproduce the issue on my end, however our developers will look into your logs on Monday to investigate the issue. Sincerely, Nettie
Vitaliy WD
318 Posts
Vitaliy WD posted this 4 weeks ago

Hi.

I have same problen as DaveOzric describe.
Some time ago when I save theme or save&publish - browser just freeze with loading circle near the cursor.
When I export theme - need to wait a huge of time.

I'm not using Desktop software, I have own local server.
This delays was starts some time ago, but never before.

Maybe this related to new version of Chrome (ver 69.0 x64)?
Seems that this begins in same time... but maybe this is just coincidence.

But realy looks like waiting for response from Themler servers.

Hi. I have same problen as DaveOzric describe. Some time ago when I save theme or save&publish - browser just freeze with loading circle near the cursor. When I export theme - need to wait a huge of time. I'm not using Desktop software, I have own local server. This delays was starts some time ago, but never before. Maybe this related to new version of Chrome (ver 69.0 x64)? Seems that this begins in same time... but maybe this is just coincidence. But realy looks like waiting for response from Themler servers.
DaveOzric
780 Posts
DaveOzric posted this 4 weeks ago

I do not think it's browser related. I use both Chrome and Firefox.

I do not think it's browser related. I use both Chrome and Firefox.
tmgarrison
57 Posts
tmgarrison posted this 3 weeks ago

I agree with Dave. I'm working "locally" and keep blaming it on the network. But after reading this thread it would seem there is a problem with Themler.
I'm using a version downloaded the 10th of this month (don't know the version because as soon as I attempt to "edit" the template, Themler launches the update and, as of right now it's been at least 15 minutes). So whatever version was available from Themler at that time is the version I have.

I've set Joomla to 25 minute cache time in hopes that would allow enough time for the update. I opened a second window to keep admin active. Nothing seems to work to get Themler updated. So I'm stopped from developing.

I agree with Dave. I'm working "locally" and keep blaming it on the network. But after reading this thread it would seem there is a problem with Themler. I'm using a version downloaded the 10th of this month (don't know the version because as soon as I attempt to "edit" the template, Themler launches the update and, as of right now it's been at least 15 minutes). So whatever version was available from Themler at that time is the version I have. I've set Joomla to 25 minute cache time in hopes that would allow enough time for the update. I opened a second window to keep admin active. Nothing seems to work to get Themler updated. So I'm stopped from developing.
DaveOzric
780 Posts
DaveOzric posted this 3 weeks ago

I can verify it's with all browsers and desktop version. I can only assume it is the update server not responding. In the time I have worked with this over the last couple years I have never seen this issue. Often a save or publish takes different times but never changing a style without saving.

Also since it has persisted for the last week or so it's not a anomaly but likely a external issue with Themler or the server.

I can verify it's with all browsers and desktop version. I can only assume it is the update server not responding. In the time I have worked with this over the last couple years I have never seen this issue. Often a save or publish takes different times but never changing a style without saving. Also since it has persisted for the last week or so it's not a anomaly but likely a external issue with Themler or the server.
DaveOzric
780 Posts
DaveOzric posted this 3 weeks ago

It's really bad today. Not so much each element changes but saving takes 5 minutes.

It's really bad today. Not so much each element changes but saving takes 5 minutes.
john106
37 Posts
john106 posted this 3 weeks ago

Same issue here. Both desktop and web versions, with WordPress and Joomla. Sometimes it just hangs for several minutes simply changing a background color, or font size change.

A couple of days ago, clicking “Update” took over 15 minutes to complete on a live WordPress site. Then again on a Joomla site. Both small sites. Today, it hung for 2 minutes changing a border color. Definitely looks like a server issue.

Same issue here. Both desktop and web versions, with WordPress and Joomla. Sometimes it just hangs for several minutes simply changing a background color, or font size change. A couple of days ago, clicking “Update” took over 15 minutes to complete on a live WordPress site. Then again on a Joomla site. Both small sites. Today, it hung for 2 minutes changing a border color. Definitely looks like a server issue.

Last edited 3 weeks ago by john106

Vitaliy WD
318 Posts
Vitaliy WD posted this 3 weeks ago

Any reply from support? Can you optimize servers and reduce ping?

Any reply from support? Can you optimize servers and reduce ping?
Vitaliy WD
318 Posts
Vitaliy WD posted this 3 weeks ago

Can anyone else share her experience with save / save&publish / update?
How much time need to wait on your side?

Can anyone else share her experience with save / save&publish / update? How much time need to wait on your side?
You must log in or register to leave comments