Themla Active Menu Item Not Displaying in Joomla

GFitch
15 Posts
GFitch posted this 14 January 2016

I have created a simple horizontal menu and set the active and passive colours. However when I save and publish, the live template menu works, but the active menu tab remains set at the HOME tab even though the page I select and is 'active' is a different page.

In other words, I cannot get the menu to display the menu tab as ACTIVE (ie with the correct colour etc) for the page that it is displaying. The Active tab always remains set on the Home page.

How can I correct this?

enter image description here

Many Thanks

I have created a simple horizontal menu and set the active and passive colours. However when I save and publish, the live template menu works, but the active menu tab remains set at the HOME tab even though the page I select and is 'active' is a different page. In other words, I cannot get the menu to display the menu tab as ACTIVE (ie with the correct colour etc) for the page that it is displaying. The Active tab always remains set on the Home page. How can I correct this? ![enter image description here][1] Many Thanks [1]: http://liverpoolinvestments.com/Menu-Display-Error.png
Vote to pay developers attention to this features or issue.
6 Comments
Order By: Standard | Newest
BillyBob
58 Posts
BillyBob posted this 15 January 2016

I'm experiencing a similar issue. It happens when I open a menu link in a new tab. Not sure if it's related to your issue, but it sounds like it could be. When you open a horizontal or vertical menu in a new tab, the original window navigation keeps that link highlighted as if it's active. Also, opening up a menu item in a new tab, in the fist tab it will keep the correct menu highlighted as active as well as the one you opened in a new tab. So 2 menu items are highlighted as active on the original page. It's definitely an issue that needs fixed. +1

I'm experiencing a similar issue. It happens when I open a menu link in a new tab. Not sure if it's related to your issue, but it sounds like it could be. When you open a horizontal or vertical menu in a new tab, the original window navigation keeps that link highlighted as if it's active. Also, opening up a menu item in a new tab, in the fist tab it will keep the correct menu highlighted as active as well as the one you opened in a new tab. So 2 menu items are highlighted as active on the original page. It's definitely an issue that needs fixed. +1
GFitch
15 Posts
GFitch posted this 15 January 2016

SOLVED

I have located the solution to the problem. I had inadvertantly set the menu module to a specific
page, within the base item selector; namely my home page. This caused my home page to display
no matter which active page I was actually on.

To fix this I went to:
Modules
Select the offending Menu
See the Module Tab
Go to the BASE ITEM
Select Current in the drop-down selector

By selecting 'Current' in the BASE ITEM drop-down selector within the Module, the menu
item automatically sets the display to the 'live' tab or selected page...

**SOLVED** I have located the solution to the problem. I had inadvertantly set the menu module to a specific page, within the base item selector; namely my home page. This caused my home page to display no matter which active page I was actually on. *To fix this I went to:* Modules Select the offending Menu See the Module Tab Go to the **BASE ITEM** Select **Current** in the drop-down selector By selecting 'Current' in the BASE ITEM drop-down selector within the Module, the menu item automatically sets the display to the 'live' tab or selected page...
joe126
1 Posts
joe126 posted this 16 January 2016

Thank you soooooo much!!

Thank you soooooo much!!
Jspriso
4 Posts
Jspriso posted this 17 May 2016

Yeah Man!!!

Yeah Man!!!
info1190
8 Posts
info1190 posted this 29 December 2016

I've been trying for hours to solve the same problem … Thanks for the hint! Everything works fine now!

I've been trying for hours to solve the same problem … Thanks for the hint! Everything works fine now!

Last edited 29 December 2016 by info1190

Scorpion Computers & Software
77 Posts
Scorpion Computers & Software posted this 18 May 2018

Thanks, I was aslo searching for this for days now. Now it's fixed

Thanks, I was aslo searching for this for days now. Now it's fixed
You must log in or register to leave comments