Problem template is_preview=on&template

Giuseppe-_70
11 Posts
Giuseppe-_70 posted this 10 August 2016

Hi, google sees the url of my site with this code, why? How to solve this problem?
http://www.xxxxxxxxx.it/xxxxx.html?is_preview=on&template=cs02

Please it is urgent!
Best regards
Giuseppe

Hi, google sees the url of my site with this code, why? How to solve this problem? http://www.xxxxxxxxx.it/xxxxx.html?is_preview=on&template=cs02 Please it is urgent! Best regards Giuseppe
Vote to pay developers attention to this features or issue.
44 Comments
Order By: Standard | Newest
Support Team
Support Team posted this 11 August 2016

Hi,

You mean that you get this link in the search results when googling for your site?

Sincerely,
Hella

Hi, You mean that you get this link in the search results when googling for your site? Sincerely, Hella
Giuseppe-_70
11 Posts
Giuseppe-_70 posted this 11 August 2016

Hi, I see that in google webmaster tool you can find these links!

enter image description here

Hi, I see that in google webmaster tool you can find these links! ![enter image description here][1] [1]: http://i67.tinypic.com/i29dsp.jpg
linuxoid
8 Posts
linuxoid posted this 26 November 2016

Hi,

You mean that you get this link in the search results when googling for your site?

Sincerely,
Hella

A similar problem with joomla... ?template=mytemplate&is_preview=on
closed
.htaccess
RewriteCond %{QUERY_STRING} template=
RewriteRule ^.*$ - [F]

> Hi, > > You mean that you get this link in the search results when googling for your site? > > Sincerely, > Hella A similar problem with joomla... ?template=mytemplate&is_preview=on closed .htaccess RewriteCond %{QUERY_STRING} template= RewriteRule ^.*$ - [F]

Last edited 26 November 2016 by linuxoid

Support Team
Support Team posted this 29 November 2016

@killhunter999 ,
could you please submit new private topic, provide access to your Joomla admin back end and describe your problem in more details?
Thank you.

regards,
Aileen

@killhunter999 , could you please submit new private topic, provide access to your Joomla admin back end and describe your problem in more details? Thank you. regards, Aileen
linuxoid
8 Posts
linuxoid posted this 29 November 2016

While there is no error. Access can provide

While there is no error. Access can provide
DaveOzric
616 Posts
DaveOzric posted this 26 April 2017

Hi,

You mean that you get this link in the search results when googling for your site?

Sincerely,
Hella

Yes, somehow my site is indexed a bunch of times and now has tons of duplicate content cause of this. Why is there any links with this in it?

> Hi, > > You mean that you get this link in the search results when googling for your site? > > Sincerely, > Hella Yes, somehow my site is indexed a bunch of times and now has tons of duplicate content cause of this. Why is there any links with this in it?
Support Team
Support Team posted this 27 April 2017

Hello Dave,
I'm sorry but the issue you face with is not clear for me. Could you please describe it in more details?

Regards,
Aileen

Hello Dave, I'm sorry but the issue you face with is not clear for me. Could you please describe it in more details? Regards, Aileen
DaveOzric
616 Posts
DaveOzric posted this 29 April 2017

I added a link in my header and every time I save it Themler adds this preview=on to the link. I have to open the html option and remove it. It slipped past me and I have 2x the indexed links now on Google and probably some site rank reduction. My Domain Authority dropped after I switched my site to Themler probably cause of this.

Why is there any preview=on in the first place? So you can preview the site from Themler?

I am very concerned about your attention to SEO details and how much these things can affect a website. You refuse to fix my Joomla H1 issue after more than a year. You stopped responding to it completely.

I added a link in my header and every time I save it Themler adds this preview=on to the link. I have to open the html option and remove it. It slipped past me and I have 2x the indexed links now on Google and probably some site rank reduction. My Domain Authority dropped after I switched my site to Themler probably cause of this. Why is there any preview=on in the first place? So you can preview the site from Themler? I am very concerned about your attention to SEO details and how much these things can affect a website. You refuse to fix my Joomla H1 issue after more than a year. You stopped responding to it completely.
Support Team
Support Team posted this 01 May 2017

Hello Dave,
I'm sorry but I failed to reproduce the issue with default Joomla theme with HTML and Text controls in v367.
If possible please create new private topic where provide access to Joomla admin back end where the issue do exist or attach the theme which demonstrates the problem.
Thank you.

regards,
Aileen

Hello Dave, I'm sorry but I failed to reproduce the issue with default Joomla theme with HTML and Text controls in v367. If possible please create new private topic where provide access to Joomla admin back end where the issue do exist or attach the theme which demonstrates the problem. Thank you. regards, Aileen
DaveOzric
616 Posts
DaveOzric posted this 01 May 2017

OK I'll open a ticket.

I just opened a test Joomla site 3.6.5 and your v367 added text to my header and a link. Saved it opened the site and there was the preview=on code in the link.

2017-05-01-112909.jpg

2017-05-01-112921.jpg

OK I'll open a ticket. I just opened a test Joomla site 3.6.5 and your v367 added text to my header and a link. Saved it opened the site and there was the preview=on code in the link. !2017-05-01-112909.jpg! !2017-05-01-112921.jpg!
Support Team
Support Team posted this 02 May 2017

Hello!
Dave, thank you for details.
This is problem on our end, the issue appears in Publish option only, Save, Apply to CMS options are not causing the problem.
Developers are working on a solution and we'll let you know when developer come up with a solution.

regards,
Aileen

Hello! Dave, thank you for details. This is problem on our end, the issue appears in Publish option only, Save, Apply to CMS options are not causing the problem. Developers are working on a solution and we'll let you know when developer come up with a solution. regards, Aileen
DaveOzric
616 Posts
DaveOzric posted this 11 May 2017

Any news on this. This is a VERY big bug and I am finding this sprinkled around many sites now in various places.

You could really fix some bugs and put out updates for fixes on a much more regular basis. We would all really appreciate that.

Any news on this. This is a VERY big bug and I am finding this sprinkled around many sites now in various places. You could really fix some bugs and put out updates for fixes on a much more regular basis. We would all really appreciate that.
Support Team
Support Team posted this 15 May 2017

Hello Dave,
I'm sorry but the fix for this issue is not available yet. We'll contact you when we receive any news from developers.

regards,
Aileen

Hello Dave, I'm sorry but the fix for this issue is not available yet. We'll contact you when we receive any news from developers. regards, Aileen
Denis L.
45 Posts
Denis L. posted this 26 May 2017

Please let us know here when you have a solution and/or a fix because I to have this problem. When ever I make a link in text or HTML control, I get this ?template=... preview URL modification in my Joomla templates

Please let us know here when you have a solution and/or a fix because I to have this problem. When ever I make a link in text or HTML control, I get this ?template=... preview URL modification in my Joomla templates
DaveOzric
616 Posts
DaveOzric posted this 27 May 2017

Sure would be nice to get some bug fixes stat. I am using this for my business. I know I would pay more to get faster turnaround for bug fixes in a heartbeat.

Sure would be nice to get some bug fixes stat. I am using this for my business. I know I would pay more to get faster turnaround for bug fixes in a heartbeat.
Denis L.
45 Posts
Denis L. posted this 01 June 2017

This link bug is ridiculous and very annoying... every time I open a template with links, I must edit the HTML source of all of them before saving and closing. I don't even see why Themler would force break all hyperlinks like this.

And Themler Devs, you've known about this bug for quite some time... what are you waiting to fix it?! This is rather important, it destroys SEO. For a paid product, it should've been fixed a long time ago.

This link bug is ridiculous and very annoying... every time I open a template with links, I must edit the HTML source of all of them before saving and closing. I don't even see why Themler would force break all hyperlinks like this. And Themler Devs, you've known about this bug for quite some time... what are you waiting to fix it?! This is rather important, it destroys SEO. For a paid product, it should've been fixed a long time ago.

Last edited 01 June 2017 by Denis L.

Giuseppe-_70
11 Posts
Giuseppe-_70 posted this 01 June 2017

Because of this problem I had a downgrade of the site losing many positions. Seo has suffered a lot of damage! Please solve it!

Because of this problem I had a downgrade of the site losing many positions. Seo has suffered a lot of damage! Please solve it!
DaveOzric
616 Posts
Is Solution
DaveOzric posted this 03 June 2017

Hi, are you seriously going to leave this bug in the software for months and months. I just tested my site after thinking it was fixed and now my entire site is doubled again.

One link with this preview on turns the entire site into a second duplicate site because the next place the spider goes after crawling the preview on link makes the entire site have this on every single link. It's a disaster.

We would appreciate some bug fixes in a week or so after finding major bugs like this.

Very disconcerting.

Thank you

Hi, are you seriously going to leave this bug in the software for months and months. I just tested my site after thinking it was fixed and now my entire site is doubled again. One link with this preview on turns the entire site into a second duplicate site because the next place the spider goes after crawling the preview on link makes the entire site have this on every single link. It's a disaster. We would appreciate some bug fixes in a week or so after finding major bugs like this. Very disconcerting. Thank you
linuxoid
8 Posts
linuxoid posted this 07 June 2017

Hi, are you seriously going to leave this bug in the software for months and months. I just tested my site after thinking it was fixed and now my entire site is doubled again.

One link with this preview on turns the entire site into a second duplicate site because the next place the spider goes after crawling the preview on link makes the entire site have this on every single link. It's a disaster.

We would appreciate some bug fixes in a week or so after finding major bugs like this.

Very disconcerting.

Thank you

RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on
RewriteRule ^.*$  - [R=404,L]

or

RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on
    RewriteRule ^.*$  - [R=410,L]

> Hi, are you seriously going to leave this bug in the software for months and months. I just tested my site after thinking it was fixed and now my entire site is doubled again. > > One link with this preview on turns the entire site into a second duplicate site because the next place the spider goes after crawling the preview on link makes the entire site have this on every single link. It's a disaster. > > We would appreciate some bug fixes in a week or so after finding major bugs like this. > > Very disconcerting. > > Thank you RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on RewriteRule ^.*$ - [R=404,L] or RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on RewriteRule ^.*$ - [R=410,L]

Last edited 07 June 2017 by linuxoid

Denis L.
45 Posts
Denis L. posted this 10 June 2017

Is this a rewrite condition to add in the .htaccess that gets rid of this pesky preview URL destroyer?
And if yes, I presume that we must replace the "you" by our template name?

If that is the case and it works, thanks for the info linuxoid...

And to Themler devs, please wake up and fix it within Themler! This is an important bug that has been sitting around for way to long!

Is this a rewrite condition to add in the .htaccess that gets rid of this pesky preview URL destroyer? And if yes, I presume that we must replace the "you" by our template name? If that is the case and it works, thanks for the info linuxoid... And to Themler devs, please wake up and fix it within Themler! This is an important bug that has been sitting around for way to long!
You must log in or register to leave comments