themler desktop not loading

isabeljutras
6 Posts
isabeljutras posted this 14 December 2016

hi,

Themler was working perfectly yesterday.

There were not updates on the computer or anything like that.

This morning, it just won't load. I get a dark chrome page named untitled and nothing more. I rebooted the computer twice, nothing has changed.

I tried to open the debug mode, also won't load.

I really need this to work.

Thanks!

hi, Themler was working perfectly yesterday. There were not updates on the computer or anything like that. This morning, it just won't load. I get a dark chrome page named untitled and nothing more. I rebooted the computer twice, nothing has changed. I tried to open the debug mode, also won't load. I really need this to work. Thanks!
Vote to pay developers attention to this features or issue.
29 Comments
Order By: Standard | Newest
Support Team
Support Team posted this 31 January 2018

Hello Thomas,

In many cases complete reinstallation helps. However please make sure to backup the created themes before this. If this does not help, please attach the log file/

Sincerely,
Nettie,
BillionDigital Team

Hello Thomas, In many cases complete reinstallation helps. However please make sure to backup the created themes before this. If this does not help, please attach the log file/ Sincerely, Nettie, BillionDigital Team
tmgarrison
97 Posts
tmgarrison posted this 31 January 2018

Hi Aileen,

Seriously? We need to uninstall then reinstall in order to get it working again?
I've read all the posts in this thread and was just going to wait until someone said they have the answer. Then I got to the end and see we need to reinstall and there is no other answer.

Will it help you if I attach the Diagnostic Tool log?
Or is the situation moot - reinstall or it won't work?

Thanks.
Thomas

Hi Aileen, Seriously? We need to uninstall then reinstall in order to get it working again? I've read all the posts in this thread and was just going to wait until someone said they have the answer. Then I got to the end and see we need to reinstall and there is no other answer. Will it help you if I attach the Diagnostic Tool log? Or is the situation moot - reinstall or it won't work? Thanks. Thomas
Support Team
Support Team posted this 13 January 2017

Hello Seppe,
I'm really sorry for delay in responses. It was related to New Year holidays, but now we're all here and happy to help you. In general we're answering withing 1-3 business days, in most cases within the one business day.

I answered in topic http://answers.themler.com/questions/115655/how-to-remove-themler-desktop-version regarding the Themler Desktop issues you reported. Please refer to that topic.

regards,
Aileen

Hello Seppe, I'm really sorry for delay in responses. It was related to New Year holidays, but now we're all here and happy to help you. In general we're answering withing 1-3 business days, in most cases within the one business day. I answered in topic http://answers.themler.com/questions/115655/how-to-remove-themler-desktop-version regarding the Themler Desktop issues you reported. Please refer to that topic. regards, Aileen

Last edited 13 January 2017 by Support Team

Seppe
222 Posts
Seppe posted this 12 January 2017

also almost a week trying to get it back online.
On 2 different devices Themler stopped working and gave my a dark grey screen..

Desktop troubleshooting guide does not give any answer that will fix te problem.

The only workaround on this moment is using the online version, IF you have included themler in your template

also almost a week trying to get it back online. On 2 different devices Themler stopped working and gave my a dark grey screen.. Desktop troubleshooting guide does not give any answer that will fix te problem. The only workaround on this moment is using the online version, IF you have included themler in your template
Support Team
Support Team posted this 26 December 2016

Hello guys,
in general we'd recommend that you reinstall Themler Desktop if you have got problems with it under Windows 10. In case it does not help please submit new private topic where describe your problem and attach the log file
http://answers.themler.com/articles/13879/themler-desktop-troubleshooting#debug_mode

regards,
Aileen

Hello guys, in general we'd recommend that you reinstall Themler Desktop if you have got problems with it under Windows 10. In case it does not help please submit new private topic where describe your problem and attach the log file http://answers.themler.com/articles/13879/themler-desktop-troubleshooting#debug_mode regards, Aileen
isabeljutras
6 Posts
isabeljutras posted this 22 December 2016

Hello,

I was also afraid to loose my themes.

I did a copy of the themler folder in C:\Program Files (x86)\Themler (I couldn't find the themes folder)

When I reinstalled themler, I didn't need the copy, my themes were all available again!

Hope it might help!

Hello, I was also afraid to loose my themes. I did a copy of the themler folder in C:\Program Files (x86)\Themler (I couldn't find the themes folder) When I reinstalled themler, I didn't need the copy, my themes were all available again! Hope it might help!
len
138 Posts
len posted this 22 December 2016

One other question, can yo also confirm exactly which are the folders with the themes and databases on my PC, is it:
C:\ProgramData\Themler

I need to know URGENTLY please how re-install Themler Desktop without loosing themes, PLEASE respond.
Thanks
LenW

One other question, can yo also confirm exactly which are the folders with the themes and databases on my PC, is it: C:\ProgramData\Themler I need to know URGENTLY please how re-install Themler Desktop without loosing themes, PLEASE respond. Thanks LenW
len
138 Posts
len posted this 22 December 2016

My initial fix is no longer working, so I can't get into Themler at all.
The suggestion in other posts is to remove Themler and the data folders then re-install, see below, BUT how do I get all my themes back, do I copy theme folders back in?

In another of the many posts on this subject, it appears that the re-install as below may not be working.

Please follow the steps below:
1. Backup all theme folders somewhere on your computer.
2. Uninstall Themler completely and also check the box for "Remove all CMS content".
3. Check if the following folders are still present:

C:\Program Files (x86)\Themler
C:\ProgramData\Themler
4. If they exist, remove them.
5. Reboot the machine after uninstalling Themler, so that all Themler services are removed for sure.
6. Download latest version of Themler for Windows from themler.com, install it and try to start with any CMS and create a theme.
Please let us know the result.

My initial fix is no longer working, so I can't get into Themler at all. The suggestion in other posts is to remove Themler and the data folders then re-install, see below, BUT how do I get all my themes back, do I copy theme folders back in? In another of the many posts on this subject, it appears that the re-install as below may not be working. Please follow the steps below: 1. Backup all theme folders somewhere on your computer. 2. Uninstall Themler completely and also check the box for "Remove all CMS content". 3. Check if the following folders are still present: C:\Program Files (x86)\Themler C:\ProgramData\Themler 4. If they exist, remove them. 5. Reboot the machine after uninstalling Themler, so that all Themler services are removed for sure. 6. Download latest version of Themler for Windows from themler.com, install it and try to start with any CMS and create a theme. Please let us know the result.
info1262
6 Posts
info1262 posted this 19 December 2016

Any update on this Themler Support?
A sign of life would be nice.

If you don't know what this issue is just say it. Anything is better than nothing.

Any update on this Themler Support? A sign of life would be nice. If you don't know what this issue is just say it. Anything is better than nothing.
Rail Ilyasov
11 Posts
Rail Ilyasov posted this 19 December 2016

Monday I downloaded Open server program. Installed WordPress and Drupal. And on Thursday I got a gray screen in the desktop Temler. I work through the Open Server. Fortunately, timely established Open Server. I recommend

Monday I downloaded Open server program. Installed WordPress and Drupal. And on Thursday I got a gray screen in the desktop Temler. I work through the Open Server. Fortunately, timely established Open Server. I recommend
info1262
6 Posts
info1262 posted this 19 December 2016

Same problem.
Started my own topic about it earlier.
https://answers.themler.com/questions/112897/grey-screen-while-loading-themler-desktop

OT of this topic refered me to this topic.
No answers from Themler support however.
None of the solutions work and I'm left with a not working version of Themler full of themes which I'm building for cliƫnts.
This is costing me alot of money as I'm unable to finish the Themes and therefor unable to finish the websites.

I expect a fix asap!
This is a very critical issue and should be at the top of your priority list!!

Same problem. Started my own topic about it earlier. https://answers.themler.com/questions/112897/grey-screen-while-loading-themler-desktop OT of this topic refered me to this topic. No answers from Themler support however. None of the solutions work and I'm left with a not working version of Themler full of themes which I'm building for cliënts. This is costing me alot of money as I'm unable to finish the Themes and therefor unable to finish the websites. I expect a fix asap! **This is a very critical issue and should be at the top of your priority list!!**
Rune
55 Posts
Rune posted this 19 December 2016

When do you have a fix? It's too early for vecation

When do you have a fix? It's too early for vecation
Rail Ilyasov
11 Posts
Rail Ilyasov posted this 18 December 2016

the same problem. Windows 10

the same problem. Windows 10

Last edited 18 December 2016 by Rail Ilyasov

len
138 Posts
len posted this 17 December 2016

I uninstalled Chrome then re-installed, this does not fix the grey screen issue.

I need to know if I uninstall Themler, download current version then re-install will my themes in the ProgramData folder (W10) still be there and accessible after?

I have also asked in another thread about exporting the zip of a theme to enable import back into Themler, and if I need to export with Themler support or not, and not had a response to that.

This is a MAJOR issue that is affecting my ability to get work done, can we please have a response and a fix.
LenW

I uninstalled Chrome then re-installed, this does not fix the grey screen issue. I need to know if I uninstall Themler, download current version then re-install will my themes in the ProgramData folder (W10) still be there and accessible after? I have also asked in another thread about exporting the zip of a theme to enable import back into Themler, and if I need to export with Themler support or not, and not had a response to that. This is a MAJOR issue that is affecting my ability to get work done, can we please have a response and a fix. LenW
wpexpertinbd
92 Posts
wpexpertinbd posted this 16 December 2016

Themler does not working from live site also. It's just showing me connecting .............connecting..........I just convert my client project themler to premium theme, because currently it's too much difficult to working with themler. It's not working perfectly from desktop or live server.

I think day by day their client is increased, so now they need a better server that why we can work smoothly. But, i do not see action from them, it's so sad for us...............

Themler does not working from live site also. It's just showing me connecting .............connecting..........I just convert my client project themler to premium theme, because currently it's too much difficult to working with themler. It's not working perfectly from desktop or live server. I think day by day their client is increased, so now they need a better server that why we can work smoothly. But, i do not see action from them, it's so sad for us...............
len
138 Posts
len posted this 16 December 2016

I have this issue as well, but don't see the instructions referred to above.
I have found a temporary fix and worked out in a bit more detail whats happening.

It started after the W10 update that messes up DHCP, as documented on the internet. The updates happened as I powered down last night, so the problem started this morning. First boot of the PC as OK, it was when various programs started stalling I rebooted again.
Initially Google Chrome has each window black and a black face in each tab, and Themler has the initial back window.
Themler would not start in debug mode. I looked at the error log and Themler appears not to be connecting to the database.

I then found this information:

https://support.microsoft.com/en-us/help/10741/windows-10-fix-network-connection-issues
To run these networking commands in a command prompt window

In the search box on the taskbar, type Command prompt, press and hold (or right-click) Command prompt, and then select Run as administrator > Yes.
At the command prompt, run the following commands in the listed order, and then check to see if that fixes your connection problem:
Type netsh winsock reset and press Enter.
Type netsh int ip reset and press Enter.
Type ipconfig /release and press Enter.
Type ipconfig /renew and press Enter.
Type ipconfig /flushdns and press Enter.

I ran these 5 commands, rebooted the PC and I can then load Themler, BUT Chrome browser had a black screen and the tabs have a black face in them.

Then rebooted the PC again, this time Themler has the black windows, Chrome works fine.

After some experimentation, its the following command that appears to temporarily fix the issue:
ipconfig /flushdns and press Enter.

Whichever is used first, Chrome or Themler, the other one will not load.

Any suggestions for a proper fix?
And can I please have the instructions mentioned above.
I have a lot of Wordpress and Woocommerce templates which I cannot lose, how do I back these up. I have asked the question before and not got a reliable answer.
LenW

I have this issue as well, but don't see the instructions referred to above. I have found a temporary fix and worked out in a bit more detail whats happening. It started after the W10 update that messes up DHCP, as documented on the internet. The updates happened as I powered down last night, so the problem started this morning. First boot of the PC as OK, it was when various programs started stalling I rebooted again. Initially Google Chrome has each window black and a black face in each tab, and Themler has the initial back window. Themler would not start in debug mode. I looked at the error log and Themler appears not to be connecting to the database. I then found this information: https://support.microsoft.com/en-us/help/10741/windows-10-fix-network-connection-issues To run these networking commands in a command prompt window In the search box on the taskbar, type Command prompt, press and hold (or right-click) Command prompt, and then select Run as administrator > Yes. At the command prompt, run the following commands in the listed order, and then check to see if that fixes your connection problem: Type netsh winsock reset and press Enter. Type netsh int ip reset and press Enter. Type ipconfig /release and press Enter. Type ipconfig /renew and press Enter. Type ipconfig /flushdns and press Enter. I ran these 5 commands, rebooted the PC and I can then load Themler, BUT Chrome browser had a black screen and the tabs have a black face in them. Then rebooted the PC again, this time Themler has the black windows, Chrome works fine. After some experimentation, its the following command that appears to temporarily fix the issue: ipconfig /flushdns and press Enter. Whichever is used first, Chrome or Themler, the other one will not load. Any suggestions for a proper fix? And can I please have the instructions mentioned above. I have a lot of Wordpress and Woocommerce templates which I cannot lose, how do I back these up. I have asked the question before and not got a reliable answer. LenW
Support Team
Support Team posted this 16 December 2016

@ Rodrigo ,
in case you followed the instructions but you still cannot make the Themler working please submit new private topic too and describe what exactly happens when you try to open the Themler.

regards,
Aileen

@ Rodrigo , in case you followed the instructions but you still cannot make the Themler working please submit new private topic too and describe what exactly happens when you try to open the Themler. regards, Aileen
Support Team
Support Team posted this 16 December 2016

@saito ,
that's great that Themler is working for you.
You're welcome! Let us know if you have additional questions

regards,
Aileen

@saito , that's great that Themler is working for you. You're welcome! Let us know if you have additional questions regards, Aileen
Support Team
Support Team posted this 16 December 2016

@cmalin ,
could you please submit new private topic so we could investigate this issue separately.

regards,
Aileen

@cmalin , could you please submit new private topic so we could investigate this issue separately. regards, Aileen
saito
6 Posts
saito posted this 16 December 2016

Thank you isabeljutras.
I did't tried your method.
But I found my way.

1.uninstall Themler and Google Chrome.
2.reinstall Themler and Google Chrome.

Both latest version.
It's OK in my environment.
I don't know why.

Thank you isabeljutras. I did't tried your method. But I found my way. 1.uninstall Themler and Google Chrome. 2.reinstall Themler and Google Chrome. Both latest version. It's OK in my environment. I don't know why.

Last edited 16 December 2016 by saito

You must log in or register to leave comments