Themler Joomla 4 Beta: menu or hmenu?

matrix630307
118 Posts
matrix630307 posted this 2 weeks ago

When i have the horizontal menu (modul) on position "menu", then the new j4 template work.
But in the template will show not a menu. On top right i have the message in the horizontal menu field:
Plase add a menu module in the 'hmenu' position
When i made a module horizontal menu on position 'hmenu', themler not work and give an error message 404 Page not found.
Can you help??

When i have the horizontal menu (modul) on position "menu", then the new j4 template work. But in the template will show not a menu. On top right i have the message in the horizontal menu field: Plase add a menu module in the 'hmenu' position When i made a module horizontal menu on position 'hmenu', themler not work and give an error message 404 Page not found. Can you help??

Last edited 2 weeks ago by matrix630307

Vote to pay developers attention to this features or issue.
5 Comments
Order By: Standard | Newest
themler44
17 Posts
themler44 posted this 2 weeks ago

Es ist halt eine Beta und wir können froh sein, das wenigstens (auf unser Drängen hin??) weiterentwickelt wird. Ich habe übrigens das gleiche Problem, bin aber zuversichtlich, das sich das noch einrenken wird ....

It's just a beta and we can be happy that at least it will be further developed (at our urging ??). By the way, I have the same problem, but I am confident that it will work out ...

Es ist halt eine Beta und wir können froh sein, das wenigstens (auf unser Drängen hin??) weiterentwickelt wird. Ich habe übrigens das gleiche Problem, bin aber zuversichtlich, das sich das noch einrenken wird .... ========================================================================== It's just a beta and we can be happy that at least it will be further developed (at our urging ??). By the way, I have the same problem, but I am confident that it will work out ...

Last edited 2 weeks ago by themler44

matrix630307
118 Posts
matrix630307 posted this 2 weeks ago

Hallo themler44
Danke für den Hinweis.
Ich bin gleicher Meinung, dass wir soweit froh sein können, wenn weiter entwickelt wird.
Nach wie vor fände ich es sehr schade, wenn der Hersteller dieses Tool sterben lassen würde. Die vom Hersteller angebotene Alternative habe ich schon mehrfach probiert einzusetzen - leider ohne grossen Erfolg. Themler ist hier einfach (jedenfalls für mich) super!
Habe auch schon dafür angeboten, einen gewissen "Aufpreis" zu leisten.
Mit meinem Eintrag hier möchte ich eigentlich nur Feedback geben über ev. Bug's, die logischerweise noch in Beta-Versionen sind.
Bin daher beruhigt, dass ich nicht der einzige bin, der dieses Problem festgestellt hat.

Hello themler44
Thanks for the hint.
I am of the same opinion that we can be happy when things continue to develop.
I still think it would be a shame if the manufacturer let this tool die. I have already tried several times to use the alternative offered by the manufacturer - unfortunately without great success. Themler is simply great here (at least for me)!
I have already offered to make a certain "extra charge".
With my entry here I only want to give feedback about any bugs that are logically still in beta versions.
So I have peace of mind that I am not the only one who has encountered this problem.

Hallo themler44 Danke für den Hinweis. Ich bin gleicher Meinung, dass wir soweit froh sein können, wenn weiter entwickelt wird. Nach wie vor fände ich es sehr schade, wenn der Hersteller dieses Tool sterben lassen würde. Die vom Hersteller angebotene Alternative habe ich schon mehrfach probiert einzusetzen - leider ohne grossen Erfolg. Themler ist hier einfach (jedenfalls für mich) super! Habe auch schon dafür angeboten, einen gewissen "Aufpreis" zu leisten. Mit meinem Eintrag hier möchte ich eigentlich nur Feedback geben über ev. Bug's, die logischerweise noch in Beta-Versionen sind. Bin daher beruhigt, dass ich nicht der einzige bin, der dieses Problem festgestellt hat. Hello themler44 Thanks for the hint. I am of the same opinion that we can be happy when things continue to develop. I still think it would be a shame if the manufacturer let this tool die. I have already tried several times to use the alternative offered by the manufacturer - unfortunately without great success. Themler is simply great here (at least for me)! I have already offered to make a certain "extra charge". With my entry here I only want to give feedback about any bugs that are logically still in beta versions. So I have peace of mind that I am not the only one who has encountered this problem.
matrix630307
118 Posts
matrix630307 posted this 2 weeks ago

Hi Themler Support
Any news to this bug??
I cannot make anything with the new template for joomla 4!

Hi Themler Support Any news to this bug?? I cannot make anything with the new template for joomla 4!
matrix630307
118 Posts
matrix630307 posted this 1 weeks ago

Hi Themler Support
Can you nothing made on this bug??
Actualy - i have an Installation with two Mainmenu. 1 x on Position "menu" and 1x on Position "hmenu".
When i have activate the two moduls and go to joomla Backend and edit the theme, the error 404 message will show.
Then i deactivate the MenuModule on Position "hmenu", then i can edit the template (but the menu will not show - i have the message, that i have to activate a MenuModule on Position "hmenu").
Is the edit mode just in action and i activate the MenuModule on "hmenu", i can work on the template. But when i close all and go in to joomla Backend (with 2 x activated MenuModule on "menu" and "hmenu", the error code 404 will show again and i can begin new from the front).
Can you please solve this bug now???

Hi Themler Support Can you nothing made on this bug?? Actualy - i have an Installation with two Mainmenu. 1 x on Position "menu" and 1x on Position "hmenu". When i have activate the two moduls and go to joomla Backend and edit the theme, the error 404 message will show. Then i deactivate the MenuModule on Position "hmenu", then i can edit the template (but the menu will not show - i have the message, that i have to activate a MenuModule on Position "hmenu"). Is the edit mode just in action and i activate the MenuModule on "hmenu", i can work on the template. But when i close all and go in to joomla Backend (with 2 x activated MenuModule on "menu" and "hmenu", the error code 404 will show again and i can begin new from the front). Can you please solve this bug now???
Support Team
Support Team posted this 1 weeks ago

Hello,

Thank you for reporting the issue. We have forwarded it to our developers for investigation. As a temporary solution you may consider importing content from the default template and there modify the existing menu, it should work fine. But as far as I see, a single menu works also fine if created from scratch. But not more than one. This will of course be investigated and fixed.

Sincerely,
Nettie

Hello, Thank you for reporting the issue. We have forwarded it to our developers for investigation. As a temporary solution you may consider importing content from the default template and there modify the existing menu, it should work fine. But as far as I see, a single menu works also fine if created from scratch. But not more than one. This will of course be investigated and fixed. Sincerely, Nettie
You must log in or register to leave comments